Ζυμαρικά με λουκάνικο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    12-13'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια Casarecce
3 λουκάνικα με μανούρι και ελιά Μουτεβελής
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα casarecce μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα casarecce σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια και τα λουκάνικα σε ροδέλες.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε τα μπαστουνάκια πιπεριάς Φλωρίνης μαζί με τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σουρώνετε τα casarecce, τα προσθέτετε στο τηγάνι, χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Video

×