Χταποδάκι μαριναρισμένο με μυρωδικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    35-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κιλό χταπόδι
1 φύλλο δάφνης
150 ml λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
10 γραμμάρια δυόσμο
20 γραμμάρια μαϊντανό
1 κουταλάκι μέλι
Ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
Ξύσμα και χυμό από ½ λάιμ
Ξύσμα και χυμό από ½ πορτοκάλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε το χταπόδι σε μια σοτέζα με το λευκό κρασί και την δάφνη και βάζετε την σοτέζα σε μέτρια φωτιά.
Αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει 35-45 λεπτά και όταν είναι έτοιμο το σουρώνετε, το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε φέτες και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το σκόρδο μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον δυόσμο και τον μαϊντανό και τα προσθέτετε στο μπολ με το χταπόδι.
Προσθέτετε στο μπολ το μέλι, τους χυμούς και τα ξύσμα από τα εσπεριδοειδή, το λεμόνι, το λάιμ και το πορτοκάλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε το χταπόδι στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να μαριναριστεί πριν σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΧΤΑΠΟΔΙ

×