Χοχλιοί μπουρμπουριστοί & Καλαμάκια με σαλιγκάρια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    9-10'

Υλικά

Για 2 άτομα

Για τους μπουρμπουριστούς χοχλιούς:
35-40 χοχλιοί
2 κουταλιές ανθό αλατιού
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
140 ml λευκό ξύδι
100 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
3-4 κλαδάκια δενδρολίβανο Aroma
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα καλαμάκια με σαλιγκάρια:
30 φιλέτα σαλιγκαριού
30 αμπελόφυλλα
2-3 κλωνάρια ρίγανη
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
80 ml ελαιόλαδο
1 συσκευασία μικρές πίτες Αλεξάκης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τους μπουρμπουριστούς χοχλιούς:
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο
Προσθέτετε τους χοχλιούς και μόλις ξεκινήσουν να σοτάρονται για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε το δενδρολίβανο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 6-7 λεπτά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμοι, τους πασπαλίζετε με ανθό αλατιού, σβήνετε με το λευκό ξύδι, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μία σάλτσα και σερβίρετε.

Για τα καλαμάκια με σαλιγκάρια:
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε την ρίγανη και το τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τα αμπελόφυλλα σε ένα ξύλο κοπής και με ένα πινέλο τα περνάτε με την μαρινάδα.
Τοποθετείτε πάνω τους τα φιλέτα σαλιγκαριού, τυλίγετε καλά και περνάτε τα αμπελόφυλλα σε σιδερένια καλαμάκια.
Ανάβετε το BBQ και ψήνετε για 3-4 λεπτά, αλείφοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την μαρινάδα.
Τοποθετείτε και τις μικρές πίτες στο BBQ για 1-2 λεπτά να ζεσταθούν και σερβίρετε τα καλαμάκια σαλιγκαριού με αμπελόφυλλα και τις μικρές πίτες με λίγη από την μαρινάδα από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΕΖΕΣ

ΞΥΔΙ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ

×