Υλικά
Για 4 άτομα
6 παραδοσιακά λεπτά φύλλα
Βούτυρο Lurpak λιωμένο για τα φύλλα
Για την γέμιση:
1 κιλό σπανάκι
½ κιλό βλίτα
½ κιλό αντίδια
½ κιλό σέσκουλα
1 κρεμμύδι
1 πράσο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές βούτυρο Lurpak
300 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
2 αυγά
½ ματσάκι μυρώνι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι καυκαλήθρα ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε καλά το σπανάκι , τα βλίτα, τα αντίδια και τα σέσκουλα και τα βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με τρεχούμενο νερό και με το χέρι σας τα πιέζετε έτσι ώστε να στραγγίσουν όλα τα νερά.
Σε ένα ξύλο κοπής χοντροκόβετε τα βρασμένα χορταρικά και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μελώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά στο μπολ με τα βρασμένα χορταρικά μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο ένα στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί και τοποθετείτε 3 φύλλα, βουτυρώνοντας καλά το κάθε ένα ξεχωριστά.
Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα της χορτόπιτας σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τοποθετείτε διάσπαρτες, μικρές κουταλιές φρέσκο τυρί κρέμα σε όλη την επιφάνεια της γέμισης.
Σκεπάζετε την χορτόπιτα με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας, και αυτά, καλά το κάθε ένα ξεχωριστά.
Γυρνάτε προς τα μέσα τα κομμάτια που περισσεύουν δημιουργώντας μια μπορντούρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο.