Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια χοντρό μακαρόνι
200 γραμμάρια λούζα
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
350 γραμμάρια σάλτσα τομάτας basilico
120 γραμμάρια μπαλάκι Τήνου από πρόβειο γάλα τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το χοντρό μακαρόνι μέχρι να είναι al dente και όταν το παστίτσιο είναι έτοιμο το σουρώνετε.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την λούζα στην μέση κατά μήκος και μετά σε 3 κομμάτια κάθετα.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την λούζα για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματα της και προσθέτετε το χοντρό μακαρόνι μαζί με την σάλτσα τομάτας και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το μισό μπαλάκι Τήνου, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με το υπόλοιπο τριμμένο μπαλάκι Τήνου από πάνω.