Χοιρινό με πράσο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    Ώρα

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κιλό σπάλα χοιρινή Μπούμπας
1 κιλό πράσο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές αλεύρι
250 ml λευκό κρασί
600 ml ζωμό κοτόπουλο
1 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο σε κομμάτια μήκους 4-5 εκ. και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την χοιρινή σπάλα σε μπουκιές.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια του χοιρινού καλά από όλες τις πλευρές, να πάρουν καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το χοιρινό είναι έτοιμο το αποσύρετε από την κατσαρόλα και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε το πράσο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα κομμάτια του χοιρινού, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε το αλεύρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου.
Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 45-50 λεπτά.
Όταν χοιρινό είναι έτοιμο και η σάλτσα έχει δέσει, προσθέτετε το ψιλοκομμένο θυμάρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά, αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΠΡΑΣΟ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΣΠΑΛΑ

×