Υλικά
Για 4 άτομα
1 χοιρινό καρέ γεμιστό Μπούμπας (περίπου 2 κιλά)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
200 ml ζωμό λαχανικών
Για την γαρνιτούρα:
800 γραμμάρια baby πατάτες
2 πράσινα μήλα
20 σπαράγγια
150 ml κονιάκ
2 κουταλιές βούτυρο
200 ml ζωμό λαχανικών
60 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε το χοιρινό καρέ καλά από όλες τις πλευρές να πάρει ωραίο χρώμα, την τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτετε τα 200 ml ζωμό λαχανικών.
Σκεπάζετε το χοιρινό καρέ με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 2-2½ ώρες, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται υγρά.
Τα τελευταία 30 λεπτά μπορείτε να αφαιρέσετε το αντικολλητικό χαρτί για να πάρει πιο έντονο χρώμα το καρέ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις baby πατάτες στα 8 και τα μήλα σε μεγάλους κύβους.
Τοποθετείτε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Τοποθετείτε πάλι το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, σβήνετε με το κονιάκ, το αφήνετε μα βράσει λίγο μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ, προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει τα προσθέτετε στα λαχανικά μαζί με τον ζωμό λαχανικών και το ελαιόλαδο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για περίπου 1 ώρα.
Σερβίρετε το χοιρινό καρέ σε μία μεγάλη πιατέλα μαζί με τα λαχανικά στο κέντρο του τραπεζιού.