Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό σπάλα χοιρινή κομμένη σε μπουκιές Μπούμπας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 πράσα
3 καρότα
4 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλιά μέλι θυμαρίσιο Μελίτιμον
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
5 κλωναράκια θυμάρι
1 κουταλιά αλεύρι
100 ml λευκό κρασί
800 ml ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζετε τις μπουκιές χοιρινής σπάλας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις θωρακίζετε καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα.
Όταν οι μπουκιές χοιρινό είναι έτοιμες τις αποσύρετε από την κατσαρόλα και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τα πράσα με τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε χοντρές φέτες και χοντροκόβετε το σκόρδο.
Προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τα πράσα και τα καρότα για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε πάλι τις χοιρινές μπουκιές στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο αλεύρι.
Προσθέτετε την μουστάρδα, τα κλωναράκια θυμάρι, το ξύσμα λάιμ, το μέλι και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε τον χυμό λάιμ, το λευκό κρασί, τον ζωμό κοτόπουλο, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το χοιρινό να σιγομαγειρευτεί για 1½-2 ώρες.
Όταν το χοιρινό είναι έτοιμο αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρετε.