Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε μεγάλες μπουκιές Μπούμπας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο light Lurpak
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσο
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 καρότο
1 μελιτζάνα
200 ml λευκό κρασί
500 ml ζωμό κοτόπουλο
500 γραμμάρια τριμμένη τομάτα
1 κουταλιά μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο, την πράσινη πιπεριά, την πιπεριά Φλωρίνης, το καρότο και την μελιτζάνα και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τις μπουκιές χοιρινό καλά από όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις αποσύρετε από την κατσαρόλα και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε πάλι τις χοιρινές μπουκιές στην κατσαρόλα, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, την τριμμένη τομάτα, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το χοιρινό να σιγομαγειρευτεί για 50-60 λεπτά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το χοιρινό με τα λαχανικά συνοδευμένο με ρύζι.