Υλικά
Για 4 άτομα
4 χοιρινές μπριζόλες καρέ διπλής κοπής Μπούμπας
Για το αρωματικό βούτυρο:
250 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
Χυμό από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα Captain’s
1 κουταλάκι πάπρικα Ουγγαρίας Captain’s
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο Captain’s
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
Για τις πατάτες:
4 πατάτες πλυμένες με την φλούδα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το σκόρδο, την ρίγανη και το θυμάρι και κόβετε τις πατάτες σε μεγάλες φέτες.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το αρωματικό βούτυρο, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, την καπνιστή και την γλυκιά πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, την ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά με το βούτυρο.
Ανάβετε το BBQ να ζεσταθεί καλά, περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο τις χοιρινές μπριζόλες, τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις τοποθετείτε στο BBQ και τις θωρακίζετε καλά από όλες τις πλευρές.
Όταν οι χοιρινές έχουν θωρακιστεί καλά, χαμηλώνετε την φωτιά και συνεχίζετε να ψήνετε τις χοιρινές μπριζόλες, αλείφοντας τες ανά τακτά χρονικά διαστήματα με το αρωματικό βούτυρο.
Παράλληλα, περιχύνετε τις φέτες πατάτας με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις τοποθετείτε και αυτές στο BBQ να ψηθούν, γυρνώντας τες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σερβίρετε τις φέτες πατάτας με τις χοιρινές μπριζόλες σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής, τοποθετώντας από πάνω διάσπαρτες μικρές κουταλιές με το αρωματικό βούτυρο.