Υλικά
Για 4 άτομα
800 γραμμάρια χοιρινό λαιμό κομμένο σε μεγάλες μπουκιές Μπούμπας
3 μελιτζάνες
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο light Lurpak
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
400 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
150 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
200 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις μελιτζάνες σε 8 κομμάτια κατά μήκος, κυδωνάτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μελιτζάνες για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε τις μελιτζάνας σε ένα αντικολλητικό ταψί και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια χοιρινού λαιμού καλά από όλες τις πλευρές, να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το βούτυρο light και μόλις λιώσει προσθέτετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την σάλτσα τομάτας μαζί με τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε καλά και μόλις πάρει μία βράση τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού στο ταψί με τις μελιτζάνες προσθέτοντας το μισό pasta & gratinar μαζί τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
Απλώνετε καλά τα υλικά στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά.
Στα τελευταία 6-7 λεπτά, αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο pasta & gratinar και ξαναβάζετε στον φούρνο για να λιώσει και πάρει ωραίο χρώμα.