Υλικά
Για 4 άτομα
2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού Μπούμπας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
80 ml ρούμι
120 ml κρέμα γάλακτος
Για τις country style πατάτες:
500 γραμμάρια baby πατάτες
2 κουταλιές γλυκιά πάπρικα
1 κουταλιά κρεμμύδι σκόνη
2 κουταλιές αλάτι
1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά ρίγανη ξερή
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε φέτες και τις baby πατάτες στα 6 κυδωνάτες.
Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα αντικολλητικό ταψί, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζετε με την γλυκιά πάπρικα, το κρεμμύδι σκόνη, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την ξερή ρίγανη και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ο C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 40-45 λεπτά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε καλά τις χοιρινές λαιμού και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν τελείως οι χοιρινές λαιμού.
Πασπαλίζετε με την γλυκιά πάπρικα, το σκόρδο σκόνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας και γυρνώντας τις μπριζόλες αρκετές φορές.
Σβήνετε με ρούμι, το αφήνετε να εξατμιστεί, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τις country style πατάτες με τις χοιρινές μπριζόλες.