Χοιρινές καπνιστές μπριζόλες γεμιστές με σπανάκι, γραβιέρα και μανιτάρια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    8-10'

Υλικά

Για 2 άτομα

4 χοιρινές καπνιστές μπριζόλες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμάρια γραβιέρα
Για τα μανιτάρια:
300 γραμμάρια brown μανιτάρια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
30 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές βούτυρο
Για το σπανάκι:
400 γραμμάρια σπανάκι
1 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα μανιτάρια, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα brown μανιτάρια για 3-4λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να γλασάρουν τα μανιτάρια.
Για το σπανάκι, τοποθετείτε άλλο ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Καρφώνετε την σκελίδα σκόρδου με ένα πιρούνι και σοτάρετε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για τις καπνιστές μπριζόλες, τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Περνάτε τις χοιρινές μπριζόλες από το τηγάνι για 1 λεπτό από την κάθε μεριά να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και τις τοποθετείτε πάνω σε μία επιφάνεια κοπής.
Μοιράζετε ισομερώς πάνω σε 2 μπριζόλες το μισό σπανάκι, πάνω του τα μισά μανιτάρια και πάνω τους μοιράζετε την γραβιέρα.
Τοποθετείτε πάνω στην γραβιέρα τα υπόλοιπα μανιτάρια και το υπόλοιπο σπανάκι, κλείνετε με τις άλλες 2 μπριζόλες, τις δένετε με μαγειρικό σπάγκο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 8-10 λεπτά

×