Υλικά
Για 2 άτομα
2 κολοκυθάκια βρασμένα
2 καρότα βρασμένα
6 baby πατάτες βρασμένες
150 γραμμάρια κουνουπίδι βρασμένο
100 γραμμάρια παντζάρι βρασμένο
Για την μαγιονέζα:
1 κρόκος
1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
1-2 κουταλιές λευκό ξύδι
500 γραμμάρια ηλιέλαιο
Για την ταρτάρ:
2 κουταλιές κάπαρη ψιλοκομμένη
½ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τον κρόκο μαζί με την μουστάρδα Dijon και με ένα σύρμα τα ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε με σταθερή, μικρή ροή το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Αν το μείγμα ξεκινάει και πήζει πολύ προσθέτετε λίγες σταγόνες κρύο νερό και συνεχίζετε κανονικά την διαδικασία.
Όταν το μείγμα έχει ενσωματώσει όλο το ηλιέλαιο, προσθέτετε το λευκό ξύδι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι και αλάτι, αν χρειάζεται, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν και αυτά στην μαγιονέζα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε όλα τα υλικά για την ταρτάρ, το κρεμμύδι, την κάπαρη, το αγγουράκι τουρσί και τον μαϊντανό και τα τοποθετείτε στο μπολ με την μαγιονέζα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε, τα κολοκυθάκια, το καρότο, την πατάτα και το παντζάρι σε μπουκιές και το κουνουπίδι σε φουντίτσες.
Τοποθετείτε τα βραστά λαχανικά σε ατομικά πιάτα με 2-3 κουταλιές ταρτάρ από πάνω.