Υλικά
Για 2 άτομα
8 φύλλα ρυζιού
8 γαρίδες καθαρισμένες
100 γραμμάρια καρότο τριμμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
100 γραμμάρια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
6 κουταλιές soya sauce
2 κουταλιές fish sauce
2 κουταλιές κόλιανδρο χοντροκομμένο
1 συσκευασία sweet chilli dipping sauce Oriental Express
Για τα φύλλα ρυζιού:
300 γραμμάρια νερό
50 γραμμάρια ζάχαρη
4 κουταλιές ξύδι ρυζιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτετε το νερό μαζί με την ζάχαρη και το ξύδι ρυζιού και το τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά να βράσει για 2-3 λεπτά.
Σε ένα μπολ προσθέτετε το τριμμένο καρότο, την πράσινη πιπεριά και το κόκκινο λάχανο.
Περιχύνετε τα λαχανικά με την soya sauce και την fish sauce και ανακατεύετε καλά.
Βάζετε ένα άλλο μικρό κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει και προσθέτετε τις καθαρισμένες γαρίδες για 1 λεπτό να βράσουν.
Όταν οι γαρίδες είναι έτοιμες τις σουρώνετε και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
Τοποθετείτε το νερό με το ξύδι και την ζάχαρη σε ένα βαθύ πιάτο, στο οποίο να χωράνε τα φύλλα ρυζιού.
Βυθίζετε στο μείγμα νερού, ζάχαρης και ξυδιού ένα-ένα τα φύλλα ρυζιού για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσουν και τα απλώνετε πάνω σε ένα ξύλο κοπής.
Τοποθετείτε λίγα φύλλα κόλιανδρου για αρχή, από πάνω τις γαρίδες, το μείγμα των λαχανικών και τυλίγετε διπλώνοντας και τις άκρες προς τα μέσα ακουμπώντας τα ρολάκια με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα ρυζιού.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε την sweet chilli dipping sauce και την σερβίρετε μαζί με τα ρολάκια.