Βελουτέ πράσου με βουτυράτα κρουτόν

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια πράσο μόνο το λευκό μέρος
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
200 γραμμάρια πατάτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο light Lurpak
100 ml λευκό κρασί
800 ml ζωμός λαχανικών
80 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
2 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί
2 κουταλιές βούτυρο light Lurpak
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβετε όλα τα λαχανικά, τα πράσα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πατάτες.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς για να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τις πατάτες μαζί με τον ζωμό λαχανικών.
Μόλις η σούπα πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.
Όταν η σούπα έχει βράσει, την αποσύρετε από την φωτιά, αφαιρείτε μερικά από τα υγρά της σούπας σε ένα μπολ, με ένα ραβδομπλέντερ περνάτε την σούπα μέχρι να πάρει την επιθυμητή υφή και αν χρειάζεται υγρά προσθέτετε από αυτά που είχατε κρατήσει στο μπολ.
Όταν η σούπα έχει την επιθυμητή υφή προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις φέτες χωριάτικου ψωμιού σε κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει προσθέτετε τα κυβάκια χωριάτικου ψωμιού, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρετε μέχρι να γίνουν τραγανά.
Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα την βελουτέ πράσου με τα κρουτόν από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥ

ΚΡΟΥΤΟΝ

ΠΡΑΣΟ

×