Υλικά
Για 8-10 άτομα – Ταψί 28∅ εκ.
480 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
315 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
3 δόσεις βανίλια
3 πρέζες μοσχοκάρυδο
2 πρέζες σκόνη μαστίχα
6 μεσαία αβγά
100 γραμμάρια γάλα
45 γραμμάρια πόρτο
645 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
12 γραμμάρια baking powder
Για την γέμιση:
30 γραμμάρια κακάο
100 γραμμάρια σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
35 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
35 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Στη συνέχεια προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια, την μαστίχα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε σιγά-σιγά μέσα στον κάδο τα αυγά μαζί με το γάλα και το πόρτο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι τα υλικά να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτετε στο μπολ με το αλεύρι το baking powder, ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια το προσθέτετε με την βοήθεια ενός κουταλιού στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Όταν το μείγμα της βασιλόπιτας είναι έτοιμο το αποσύρετε από το μίξερ και τοποθετείτε το 1/3 του μείγματος, περίπου 500 γραμμάρια, σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το κακάο μαζί με τα κομμάτια σοκολάτας, τις ξανθές σταφίδες και τις μαύρες σταφίδες και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
Βουτυρώνετε ένα ταψί, τοποθετείτε το μισό λευκό μείγμα της βασιλόπιτας, από πάνω την γέμιση και τέλος καλύπτεται με το υπόλοιπο λευκό μείγμα της βασιλόπιτας.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180ο C για 55-60 λεπτά.
Όταν η βασιλόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Για να προσθέσετε φλουρί δημιουργείτε μια μικρή σχισμή με την μύτη ενός μαχαιριού στην βάση της βασιλόπιτας όταν έχει κρυώσει.