Υλικά
Για 4 άτομα
300 γραμμάρια γιαούρτι
150 γραμμάρια αγγούρι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές ξύδι
1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τρίβετε το αγγούρι, το τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι, το πασπαλίζετε με αλάτι και το αφήνετε για 10-15 λεπτά.
Στύβετε καλά με τα χέρια σας το αγγούρι, το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και την ψιλοκομμένη ρίγανη και ανακατεύετε καλά.