Υλικά
Για 4 άτομα
4 τσιπούρες
4 πράσα Aroma
Για την salsa πιπεριάς Φλωρίνης:
5 πιπεριές Φλωρίνης
3 φρέσκα κρεμμυδάκια Aroma
80 ml ελαιόλαδο
40 ml ξύδι βαλσαμικό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα πράσα στην μέση κατά μήκος και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ανάβετε το BBQ να ζεσταθεί καλά, αλείφετε τα πράσα και τις πιπεριές Φλωρίνης με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε τα λαχανικά στο BBQ να ψηθούν, τα πράσα τελείως και τις πιπεριές Φλωρίνης για 4-5 λεπτά, μέχρι να ξεκινάνε να μαλακώνουν.
Αποσύρετε τις πιπεριές από το BBQ, τις τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και τοποθετείτε τις τσιπούρες στο BBQ να ψηθούν, αφού πρώτα τις έχετε σκουπίσει πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και τις έχετε πασπαλίσει με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καθαρίζετε τις πιπεριές Φλωρίνης από τα σπόρια, τις ψιλοκόβετε σε μικρά κυβάκια και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Όταν οι τσιπούρες και τα πράσα είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το BBQ και σερβίρετε τα πράσα μαζί με τις τσιπούρες και από πάνω τις salsa με τις πιπεριές Φλωρίνης.