Triffle με salted caramel κρέμα και blueberries

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΜΕΤΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    3 Ώρες

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 συσκευασία σαβαγιάρ
250 ml protein chocolate milk Arla
300 γραμμάρια blueberries
Για την κρέμα:
600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
3 συσκευασίες salted caramel pudding protein Arla
3 φύλλα ζελατίνης
Για το σερβίρισμα:
120 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια σαντιγί

Εκτέλεση

Για την κρέμα, σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βυθίζουμε τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά με 100 γραμμάρια από την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί ελαφρώς, στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες, τις τοποθετούμε στην χλιαρή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν οι ζελατίνες.
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος με τις ζελατίνες και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη, σφιχτή σαντιγί.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε μέσα την salted caramel pudding και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης, με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα και τοποθετείτε στο ψυγείο.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τα 120 γραμμάρια ζάχαρη και την αφήνετε να λιώσει και να γίνει καραμέλα.
Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από το τηγάνι και την απλώνετε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Τοποθετείτε το chocolate milk σε ένα μπολάκι, βυθίζετε ελαφρώς το 1/3 από τα σαβαγιάρ και κάνετε μία στρώση σε ένα γυάλινο, κυλινδρικό μπολ, διαμέτρου 16 εκ. και 8 ύψος, απλώνετε το 1/3 της κρέμας, από πάνω το 1/3 των blueberries, επαναλαμβάνετε τις στρώσεις άλλες 2 φορές και τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει καλά.
Σερβίρετε γαρνίροντας με την σαντιγί και την καραμέλα σπασμένη σε κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΡΑΜΕΛΑ

ΚΡΕΜΑ

×