Υλικά
Για 10-12 άτομα
Για την βάση:
400 γραμμάρια Πτι-Μπερ Thins Αλλατίνη
150 γραμμάρια φιστικοβούτυρο
200 γραμμάρια γάλα
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για το παγωτό σοκολάτα:
160 γραμμάρια κουβερτούρα
260 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
230 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
80 γραμμάρια σταγόνες κουβερτούρα
Για το παγωτό βανίλια:
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια κρύο ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
120 γραμμάρια blueberries
Για το σερβίρισμα:
120 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
50 γραμμάρια Πτι-Μπερ Thins Αλλατίνη χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
Για την βάση, σε ένα multi τοποθετούμε τα 400 γραμμάρια πτι-μπερ και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το φιστικοβούτυρο μαζί με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα πτι-μπερ, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και χωρίζουμε το μείγμα στα δύο.
Στρώνουμε το πρώτο μείγμα με τα πτι-μπερ σε ένα τσέρκι διαμέτρου 25Ø εκ. και ύψος 6 εκ., το αποσύρουμε από το τσέρκι, το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει και επαναλαμβάνουμε ακριβώς το ίδιο με το υπόλοιπο μειγμα δημιουργώντας συνολικά 2 βάσεις.
Όση ώρα παγώνουν οι βάσεις με το πτι-μπερ, ετοιμάζουμε τις κρέμες.
Για το παγωτό σοκολάτας, σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε το ζαχαρούχο με την κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνουμε στην άκρη καλυμμένο με μία μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται πάνω, να κρυώσει αρκετά, αλλά να μην σταθεροποιηθεί.
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε, με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε την σαντιγί, σε τρείς δόσεις, στην σοκολάτα, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα σιλικόνης, ενσωματώνοντας καλά την κάθε δόση πριν προσθέσετε την επόμενη.
Τέλος προσθέτετε και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύετε μία τελευταία φορά και τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο.
Για το παγωτό βανίλια, τοποθετούμε στον κάδο ενός μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε, με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε για ακόμα 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει και να σφίξει το μείγμα μας.
Τέλος, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα blueberries και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Τοποθετούμε το τσέρκι σε ένα μεγάλο, ίσιο πιάτο, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε μέσα την πρώτη βάση με τα πτι-μπερ, από πάνω μείγμα παγωτό σοκολάτα, πάνω του την δεύτερη βάση με τα πτι-μπερ και τέλος το μείγμα παγωτό βανίλια.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες να παγώσει καλά.
Όταν η τούρτα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από την κατάψυξη, την ξεφορμάρετε, περιχύνετε με την λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζετε με τα 50 γραμμάρια πτι-μπερ χοντροσπασμένα.