Υλικά
Για 4 άτομα
6 μεγάλες τορτίγιες
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
8 φέτες havarti Arla
Τορτίγια κοτόπουλο
1 στήθος κοτόπουλο
8 λιαστές τομάτες κομμένες σε μπαστουνάκια
30 γραμμάρια ρόκα
2 κουταλιές μουστάρδα με μέλι (προαιρετικά)
80 γραμμάρια καλαμπόκι
Τορτίγια καπνιστό χοιρινό ζαμπόν
4 φέτες καπνιστό χοιρινό ζαμπόν
1 τομάτα κομμένη σε φέτες
40 γραμμάρια μαρούλι χοντροκομμένο
2 αυγά βρασμένα κομμένα στα 4
4 μέτρια φύλλα μαρούλι
2 κουταλιές μουστάρδα (προαιρετικά)
Τορτίγια τόνο
200 γραμμάρια τόνο
1 μικρό αγγούρι κομμένο σε φέτες
1 τομάτα κομμένη σε φέτες
4 μέτρια φύλλα μαρούλι
4 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο στο τηγάνι και το ψήνετε συνολικά για 10-12 λεπτά, γυρνώντας το ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε όλα τα υλικά που χρειάζεστε για τις τορτίγιες.
Σε ένα καθαρό πάγκο κουζίνας απλώνετε τις 6 τορτίγιες, τις αλείφετε με το φρέσκο τυρί κρέμα και τοποθετείτε 2 φέτες havarti στις 4 τορτίγιες, αφήνοντας εκτός 2 τορτίγιες για τον τόνο.
Τοποθετείτε στις 2 πρώτες τορτίγιες τοποθετείτε το σοταρισμένο κοτόπουλο, το καλαμπόκι, τις λιαστές τομάτες και τέλος την ρόκα.
Στις επόμενες 2 τοποθετείτε τις φέτες καπνιστό ζαμπόν, τις φέτες αυγού, την τομάτα και το μαρούλι.
Και στις 2 τελευταίες τοποθετείτε τον τόνο, το αγγούρι, την τομάτα, την λευκή κρέμα βαλσαμικού και το μαρούλι.
Κλείνετε τις τορτίγιες και τις τυλίγετε με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο.