Τομάτες γεμιστές με κινόα και τυριά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    50-60'

Υλικά

Για 2 άτομα

6 τομάτες
1 συσκευασία Κινόα με Λαχανικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές δυόσμο
100 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης
2 πατάτες
120 γραμμάρια συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις τομάτες, τις ξεκουφώνετε, πολτοποιείτε τις σάρκες σε ένα multi και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Πασπαλίζετε τις τομάτες με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την γραβιέρα σε κυβάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κινόα με λαχανικά μέχρι να ξεπαγώσει και να ζεσταθεί.
Όταν το κινόα είναι έτοιμο το τοποθετείτε στο μπολ με την τομάτα μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, την γραβιέρα, την φέτα, χοντροσπασμένη με τα χέρια σας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Γεμίζετε τις τομάτες με την γέμιση, τις τοποθετείτε σε ένα ταψί, κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες, τις τοποθετείτε ανάμεσα στις τομάτες, περιχύνετε με τα 50 γραμμάρια ελαιόλαδο και τον χυμό τομάτας, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 50-60 λεπτά να ψηθούν.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΙΝΟΑ

ΤΥΡΙΑ

×