Υλικά
Για 21-23 τυροπιτάκια
250 γραμμάρια γάλα φρέσκο χλιαρό
250 γραμμάρια νερό χλιαρό
250 γραμμάρια ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξερή μαγιά Αλλατίνη
20 γραμμάρια ζάχαρη
5 γραμμάρια αλάτι
850 γραμμάρια αλεύρι ΓΟΧ Αλλατίνη
Για την γέμιση:
550 γραμμάρια φέτα σκληρή
1 αυγό
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το χλιαρό γάλα μαζί με το χλιαρό νερό και την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο μαζί με την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη, η οποία δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά, να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Όση ώρα ξεκουράζετε η ζύμη σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα με τα χέρια μας, προσθέτουμε το αυγό, την ψιλοκομμένη ρίγανη, το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την κόβουμε σε κομμάτια των 70 γραμμαρίων, και τα ανοίγουμε σε ένα καθαρό, ελαφρώς λαδωμένο πάγκο σε ένα μακρόστενο κομμάτι.
Κάνουμε στην μισή μακρόστενη μεριά της ζύμης χαρακιές, με ένα μαχαιράκι, χωρίς να την κόψουμε μέχρι τέλους.
Απλώνουμε την γέμιση στη μεριά που δεν έχουμε κόψει και διπλώνουμε σαν ρολό με το κομμάτι της ζύμης με τις χαρακιές να είναι από πάνω για να δημιουργηθεί ένα σχέδιο την ώρα του ψησίματος.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 20-22 λεπτά.