Τηγανιά με λουκάνικα και αυγά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    7-8'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 λουκάνικα a la ελληνικά Μουτεβελής
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 καρότα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά μουστάρδα με μέλι Kalamata Papadimitriou
3 αυγά
2 κουταλιές κόλιανδρο χοντροκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρότο στην μέση κατά μήκος και μετά σε διαγώνιες φέτες, τα λουκάνικα σε ροδέλες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το καρότο για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε τα λουκάνικα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με την μουστάρδα με μέλι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας καλά.
Χαμηλώνετε άλλο λίγο την φωτιά, σπάτε τα 3 αυγά πάνω από το τηγάνι, ανακατεύετε απαλά, να σπάσει ο κρόκος, και να απλωθούν λίγο τα αυγά, και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 1-1½ λεπτό να μαγειρευτούν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα αυγά είναι έτοιμα, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, πασπαλίζετε με τον χοντροκομμένο κόλιανδρο, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Video

×