Υλικά
Για 4 άτομα
250 γραμμάρια ρύζι basmati
2 αυγά
1 καρότο
1 κολοκύθι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
5 ασπρομανίταρα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γραμμάρια baby corn
1 κουταλάκι τζίντζερ
6 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιά ξύδι ρυζιού
1 κουταλάκι σκόρδο τηγανιτό
2 κουταλάκια κρεμμύδι τηγανιτό
4 κουταλιές σησαμέλαιο
100 ml ζωμό λαχανικών
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης και την πράσινη πιπεριά σε μπαστουνάκια, τα ασπρομανίταρα σε φέτες, τα baby corn σε 4-5 κομμάτια, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το καρότο και το κολοκυθάκι.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά με αλατισμένο νερό και βράζετε το basmati για 7-8 λεπτά.
Τοποθετείτε ένα wok σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά και προσθέτετε το μισό σησαμέλαιο.
Προσθέτετε τα αυγά και μόλις ψηθούν τα αποσύρετε από το wok, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το wok σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο σησαμέλαιο.
Σοτάρετε το πράσο μαζί με τα μανιτάρια, το καρότο και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το κολοκύθι, το baby corn, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σοταρισμένα αυγά και το τζίντζερ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε το basmati μαζί με το ξύδι ρυζιού, την σόγια σος και τον ζωμό λαχανικών και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας καλά.
Αποσύρετε το wok από την φωτιά, προσθέτετε το τηγανιτό σκόρδο και κρεμμύδι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.