Υλικά
Για 4 άτομα
1½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κούπα ζάχαρη
2 κουταλάκια baking powder
1½ κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι αλάτι
2/3 κούπας γάλα
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
1½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 μήλα φούτζι
Για το γλάσο:
160 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
50 γραμμάρια γάλα
1 κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με την ζάχαρη, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύτε καλά, να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτετε το γάλα μαζί με τα αυγά, τον χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε κυβάκια και τα προσθέτετε στο υπόλοιπο μείγμα, ανακατεύοντας καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό χαρτί στον κάδο του air fryer, το λαδώνετε ελαφρώς και τοποθετείτε 3 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί με αρκετό χώρο ανάμεσα τους.
Ψήνετε στους 210ο C για 5-6 λεπτά, ανοίγετε τον κάδο, γυρνάτε τις τηγανίτες μήλου και συνεχίζετε το ψήσιμο, στους 210ο C, για άλλα 2-3 λεπτά.
Για το γλάσο σε ένα μπολάκι τοποθετείτε την άχνη ζάχαρη μαζί με το γάλα και την κανέλα και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρετε τις τηγανίτες μήλου σε ένα μεγάλο πιάτο, περιχύνοντας με το γλάσο από πάνω.

