Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για την βάση:
1 συσκευασία Soft Kings salted caramel Αλλατίνη
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1 αυγό
20 γραμμάρια νερό
40 γραμμάρια βούτυρο
Για την κρέμα καραμέλας:
130 γραμμάρια ζάχαρη
130 γραμμάρια ζεστή κρέμα γάλακτος
45 γραμμάρια βούτυρο
30 γραμμάρια γλυκόζη
95 γραμμάρια peanuts χοντροκομμένα
Για την γκανάζ σοκολάτας:
170 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
50 γραμμάρια βούτυρο
Για το topping:
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
125 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα multi τοποθετούμε τα Soft Kings και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα θρυμματισμένα Soft Kings μαζί με το αλεύρι και το βούτυρο και τα ανακατεύετε μέχρι να πάρουν την υφή ψίχουλων.
Προσθέτουμε το αυγό μαζί με το νερό ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή ζύμη, αν η ζύμη κολλάει στα χέρια μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά αλεύρι, και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
Απλώνουμε την ζύμη σε μία στρογγυλή ταρτιέρα 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 25-26 λεπτά.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την αποσύρουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Όση ώρα ψήνετε η τάρτα για την κρέμα καραμέλας, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την ζάχαρη μαζί με την γλυκόζη και την αφήνουμε να λιώσει μέχρι να γίνει καραμέλα.
Προσθέτουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει την υφή σάλτσας.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε μέσα το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί με το μείγμα.
Προσθέτουμε τα peanuts στην κρέμα καραμέλας, ανακατεύουμε καλά, την απλώνουμε στην τάρτα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά να κρυώσει καλά.
Όση ώρα κρυώνει η τάρτα, για την γκανάζ σοκολάτας τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε στην κουβερτούρα, την οποία έχτε σπάσει σε μικρά κομμάτια, την κρέμα γάλακτος, την αφήνουμε 1 λεπτό να μαλακώσει και με μία μαρίζα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώνουμε την γκανάζ, πάνω στην κρέμα καραμέλας και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για άλλη 1½-2 ώρες να παγώσει καλά.
Όση ώρα παγώνει η τάρτα, ετοιμάζουμε το topping, για την σαντιγί, στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.
Για την καραμέλα, τοποθετούμε ένα μικρό, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την ζάχαρη και την αφήνετε να λιώσει μέχρι να γίνει καραμέλα.
Απλώνουμε την καραμέλα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, την αφήνουμε να κρυώσει και την σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια.
Όταν η τάρτα έχει παγώσει καλά, την στολίζουμε με ωραίες ροζέτες από την σαντιγί και τα σπασμένα κομμάτια καραμέλας και σερβίρουμε.