Τάρτα παντζαριού με μπλε τυρί

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    28-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak παγωμένο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκο αυγού
50 γραμμάρια κρύο νερό
Για την γέμιση:
500 γραμμάρια βρασμένα παντζάρια
1 σκελίδα σκόρδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
100 γραμμάρια Castello Danablu
100 γραμμάρια γάλα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
1 κρόκο
1 αυγό
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
2 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε, το αλεύρι μαζί με το βούτυρο και το αλάτι και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να πάρουν την υφή θρυμματισμένης ψίχας ψωμιού.
Προσθέτετε τον κρόκο μαζί με το νερό και μόλις ξεκινάει να σχηματίζετε μία ζύμη, αποσύρετε την ζύμη από τον κάδο, την τοποθετείτε σε ένα καθαρό και στεγνό πάγκο, τυλίγετε την ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
Ανοίγετε την ζύμη με έναν πλάστη, ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά και την απλώνετε προσεχτικά σε μία ταρτιέρα, διαμέτρου 24Ø εκ., κάνοντας στο τελείωμα της ταρτιέρας με τα δάχτυλά σας στη ζύμη ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10-12 λεπτά τοποθετώντας μια λαδόκολλα με ειδικά βαρίδια ή φασόλια για βάρος.
Όση ώρα ψήνετε η τάρτα, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα βρασμένα παντζάρια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τις φέτες παντζαριού μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα φρέσκα κρεμ-μυδάκια για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μικρό μπολάκι τοποθετείτε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, τον κρόκο, το αυγό, το φρέσκο τυρί κρέμα, το μισό μπλε τυρί, καλά σπασμένο με τα χέρια σας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύτε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής.
Αποσύρετε την τάρτα από τον φούρνο, απλώνετε τις φέτες παντζαριού κυκλικά μέσα στην τάρτα, περιχύνετε με το μείγμα του φρέσκου τυριού κρέμα και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 200ο C, στον αέρα, για 16-18 λεπτά.
Όταν η τάρτα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μπλε τυρί από πάνω και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

×