Τάρτα με μανιτάρια και τυριά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    35-40'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια ασπρομανίταρα
250 γραμμάρια brown μανιτάρια
25 γραμμάρια porcini αποξηραμένα
2 κουταλάκια λάδι τρούφας
1 κρεμμύδι
½ πράσο
3 κουταλιές βούτυρο Lurpak
100 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
100 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας Arla
100 γραμμάρια μοτσαρέλα Arla
125 γραμμάρια γάλα
125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
1 αυγό
1 κρόκο
Για την τάρτα:
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρόκο αυγού
2 γραμμάρια αλάτι
50 γραμμάρια κρύο νερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε, το αλεύρι μαζί με το βούτυρο και το αλάτι και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να πάρουν την υφή θρυμματισμένης ψίχας ψωμιού.
Προσθέτετε τον κρόκο μαζί με το νερό και μόλις ξεκινάει να σχηματίζετε μία ζύμη, αποσύρετε την ζύμη από τον κάδο, την τοποθετείτε σε ένα καθαρό και στεγνό πάγκο, τυλίγετε την ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
Ανοίγετε την ζύμη με έναν πλάστη, ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά και την απλώνετε προσεχτικά στην ταρτιέρα κάνοντας στο τελείωμα της ταρτιέρας με τα δάχτυλά σας στη ζύμη ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 12-14 λεπτά τοποθετώντας μια λαδόκολλα με ειδικά βαρίδια ή φασόλια για βάρος.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα μανιτάρια στην μέση και μετά σε φέτες, και ψιλοκόβετε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε ένα μπολάκι με 150 ml βραστό νερό τοποθετείτε τα porcini να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα απρομανίταρα και τα brown μανιτάρια μαζί με το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα porcini μαζί με το νερό στο οποίο μούλιαζαν και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι εξατμιστεί το νερό.
Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, το pasta & gratinar, το σκληρό τυρί και την μοτσαρέλα, μαζί με το λάδι τρούφας και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, το αυγό και τον κρόκο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.
Απλώνετε στην τάρτα το μείγμα με τα μανιτάρια, περιχύνετε προσεχτικά το μείγμα κρέμας-αυγών και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στις αντιστάσεις, για 16-18 λεπτά.
Όταν η τάρτα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΓΙΟΡΤΙΝΟ

×