Δροσερό ταμπουλέ με πλιγούρι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'

Υλικά

340 γραμμάρια πλιγούρι
3 μεγάλες τομάτες
1 αγγούρι
1 ματσάκι μαϊντανό
20 φύλλα πλυμένη ρόκα
100 ml ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με δύο λίτρα αλατισμένο νερό βράζετε το πλιγούρι σε μέτρια φωτιά για 22-24 λεπτά και στην συνέχεια το σουρώνετε αφού έχετε δοκιμάσει ότι έχει βράσει και έχει φουσκώσει. Αναλόγως με την μάρκα μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω η λίγο λιγότερο.
Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε με μαχαίρι του chef τις τομάτες και το αγγούρι σε πολύ μικρά κυβάκια.
Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και την ρόκα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνετε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε στο ψυγείο για 20 λεπτά πριν σερβίρετε.
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα η σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

×