Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια tagliatelle uovo Barilla
250 γραμμάρια ψίχα μύδια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
80 ml λευκό κρασί
1 συσκευασία pesto basilico e pepperoncino Barilla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις tagliatelle μέχρι να είναι al dente.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Όση ώρα βράζουν οι ταλιατέλες, τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό, προσθέτετε την ψίχα μύδια, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την basilico e pepperoncino, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν οι tagliatelle και ανακατεύετε καλά.
Σουρώνετε τις tagliatelle, τις προσθέτετε στο τηγάνι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.