Τάκος με μαλακή τορτίγια, γαρίδες, καστανό ρύζι και λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10'

Υλικά

Για 4 άτομα

12 μικρές τορτίγιες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
12 γαρίδες Νο2 καθαρισμένες
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
½ πράσο
15 τοματίνια
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Ξύσμα και χυμό από ½ λάιμ
120 γραμμάρια καστανό ρύζι 10’ Agrino
500 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
3 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια, τα τοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβετε το πράσο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών να βράσει και προσθέτετε το καστανό ρύζι.
Όση ώρα βράζει το καστανό ρύζι, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις πιπεριές μαζί με το πράσο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με το καστανό ρύζι, το κύμινο και την γλυκιά πάπρικα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ, τα μισά ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
Τοποθετείτε άλλο ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις γαρίδες για 1 λεπτό, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μοιράζετε ισομερώς στις τορτίγιες το καστανό ρύζι με τα λαχανικά, από πάνω τις γαρίδες και τέλος πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΑΡΙΔΕΣ

ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΤΟΡΤΙΓΙΑ

×