Taco γεμιστά με κιμά, cheddar, μαριναρισμένη τομάτα και baby ρόκα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    14-16'

Υλικά

Για 4 άτομα

12 taco shells Old el Paso
2 τομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
60 γραμμάρια baby ρόκα
Για τον κιμα:
600 γραμμάρια κιμά μοσχάρι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλιά Worcestershire sauce
1 φακελάκι taco seasoning Old el Paso
200 γραμμάρια cheddar τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 1-2 λεπτά, προσθέτετε τον μοσχαρίσιο κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να σπάσει καλά ο κιμάς, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την μουστάρδα μαζί με την Worcestershire sauce και το taco seasoning, χαμηλώνετε την φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος προσθέτετε το cheddar, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από την φωτιά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες σε μικρά κυβάκια, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, τα 30 γραμμάρια ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Γεμίζετε τα tacos με τον κιμά, από πάνω την μαριναρισμένη τομάτα και τέλος την baby ρόκα και σερβίρετε.

Video

×