Στριφτές ατομικές τυρόπιτες φούρνου

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 ml ελαιόλαδο
250 ml νερό (θερμοκρασία δωματίου)
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι ξίδι
Νισεστέ
Για την γέμιση:
300 γραμμάρια φέτα σκληρή
200 γραμμάρια ανθότυρο
100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για την ζύμη τοποθετείτε το αλεύρι στον κάδο ενός μίξερ, δημιουργείτε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνετε το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Αρχίζετε με τον γάντζο να ζυμώνετε σε χαμηλή πάντα ταχύτητα το μείγμα ρίχνοντας σταδιακά νερό μέχρι να φτιαχτεί μια ζύμη ούτε πολύ μαλακιά, αλλά ούτε και πολύ σκληρή.
Αποσύρετε την ζύμη από το κάδο του μίξερ και την δουλεύετε λίγο την ζύμη στον πάγκο για να πάρει μια μαλακιά υφή.
Κόβετε τη ζύμη σε 4 κομμάτια, τα πλάθετε σε μπάλες και τα αφήνετε για 25-30 λεπτά να ξεκουραστούν.
Πασπαλίζετε το τραπέζι σας ή τον πάγκο της κουζίνα σας με νισεστέ, τοποθετείτε το ένα μπαλάκι ζύμης και πασπαλίζετε νισεστέ και από πάνω.
Με τον λεπτό πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα τυριά, την φέτα σπασμένη με τα χέρια σας, το ανθότυρο σπασμένο με τα χέρια σας και την τριμμένη γραβιέρα, πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Περιχύνετε το φύλλο περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου το μείγμα τυριών.
Αρχίζετε να τυλίγετε τις δύο αντίθετες μεριές του φύλλου προς το κέντρο (όχι σφιχτά), και μετά τυλίγετε το ρολάκι σε στριφτό σχήμα.
Ψήνετε στον φούρνο Miele στο πρόγραμμα klima plus, αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190ο C για 30-35 λεπτά, δημιουργώντας στα πρώτα λεπτά του ψησίματος 3-4 ριπές ατμού για πιο τραγανό φύλλο.

×