Υλικά
Για 2 άτομα
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
6 φέτες προσούτο
12 σπαράγγια
½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
Για την σος γιαουρτιού:
200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με έναν πατατοκαθαριστή καθαρίζετε τα σπαράγγια.
Αλείφετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απλώνετε 3 φέτες προσούτο πάνω σε μία επιφάνεια κοπής, τοποθετείτε ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλο πάνω τους και το τυλίγετε με τις φέτες προσούτο.
Επαναλαμβάνετε την διαδικασία και με το δεύτερο στήθος κοτόπουλο.
Τοποθετείτε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο στο air fryer, στον μισό κάδο με το διαχωριστικό, στους 190ο C για 12 λεπτά.
Τοποθετείτε τα σπαράγγια σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με την γλυκιά πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Μόλις περάσουν τα 12 λεπτά, γυρνάτε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο, προσθέτετε τα σπαράγγια και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 190ο C για άλλα 7 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται τα φιλέτα μαζί με τα σπαράγγια σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σος γιαουρτιού, το γιαούρτι μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το σχοινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο μαζί με τα σπαράγγια και την σος γιαουρτιού σε μεγάλα ατομικά πιάτα.

