Στήθος κοτόπουλο διπλοψημένο με σάλτσα αβοκάντο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    14-16'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Αγγελάκης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
½ κουταλάκι σκόρδο σκόνη
½ κουταλάκι ginger σκόνη
½ κουταλάκι μπαχάρι
Για την σάλτσα αβοκάντο:
2 αβοκάντο ώριμα
½ κρεμμύδι
½ πράσινη πιπεριά
10 τοματίνια
100 γραμμάρια καλαμπόκι
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από ½ λάιμ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, καλά από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μικρό μπολάκι τοποθετείτε όλα τα μπαχαρικά, την γλυκιά πάπρικα, το σκόρδο σκόνη, το ginger σκόνη και το μπαχάρι και ανακατεύετε καλά.
Όταν τα φιλέτα στήθος έχουν θωρακιστεί καλά, τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και τα πασπαλίζετε καλά, περιμετρικά, με το μείγμα μπαχαρικών.
Ψήνετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 14-16 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε κυβάκια τα αβοκάντο, τα τοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά.
Τοποθετείτε πάλι το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με όσα λιπαρά έχει μέσα και σοτάρετε το καλαμπόκι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.
Τοποθετείτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την σάλτσα, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, το σοταρισμένο καλαμπόκι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Όταν τα φιλέτα κοτόπουλο είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα με την σάλτσα αβοκάντο από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΕΛΑΦΡΥ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

×