Σπιτικό τσουρέκι με γέμιση κρέμα σοκολάτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΜΕΤΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    40'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25-35'

Υλικά

Για 8 άτομα

700 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι Αλλατίνη
200 γραμμάρια γάλα
25 γραμμάρια ξηρή μαγιά Αλλατίνη
115 γραμμάρια βούτυρο
170 γραμμάρια ζάχαρη
3 μεσαία αυγά
½ κουταλάκι σκόνη μαστίχα
1κουταλάκι το γλυκού κακουλέ
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για την γέμιση:
200 γραμμάρια κουβερτούρα
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά λικέρ kalhua
80 γραμμάρια ηλιέλαιο
Για το ψήσιμο:
1 κρόκο
2 κουταλιές νερό

Εκτέλεση

Για την γέμιση σε ένα μπεν μαρί τοποθετούμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη μαζί με κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
Αποσύρουμε το μείγμα από την φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ μαζί με το ηλιέλαιο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα και αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει καλά, όση ώρα φτιάχνουμε το τσουρέκι
Για το τσουρέκι, στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, και περιμένουμε να ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέσουμε το άλλο.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα, το ζεσταίνουμε ελαφρώς και διαλύουμε μέσα την μαγιά.
Προσθέτουμε στο μίξερ το γάλα με την μαγιά, την μαστίχα, τον κακουλέ, το μαχλέπι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε για άλλο λίγο.
Αφαιρούμε από το μίξερ το φτερό, τοποθετούμε τον γάντζο, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι για τσουρέκι και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.
Ζυμώνουμε το τσουρέκι, με τον γάντζο, για τουλάχιστον 25 λεπτά, για να δημιουργήσει μία ινώδη υφή η ζύμη.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα, για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να το απορροφήσει.
Αποσύρουμε την ζύμη από το μίξερ, κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια των 150 γραμμαρίων, τα πλάθουμε σε κορδόνια, πλέκουμε τα τσουρέκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν, σχεδόν, σε όγκο.
Τοποθετούμε τον κρόκο μαζί με το νερό σε ένα μικρό μπολ και με ένα πινέλο ανακατεύουμε και αλείφουμε τα τσουρέκια.
Ψήνουμε τα τσουρέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C για 25-35 λεπτά.
Όταν τα τσουρέκια είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε στην μέση κατά μήκος και τα γεμίζουμε την κρέμα σοκολάτας.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΚΟΥΛΕ

ΜΑΧΛΕΠΙ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

×