Σπιτικό ψωμί με γραβιέρα γεμιστό με λουκάνικα Τζουμαγιάς

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    45-50'

Υλικά

Για 8 άτομα

250 γραμμάρια αλεύρι ζυμωτό
250 γραμμάρια αλεύρι κανονικό
370 γραμμάρια νερό
7 γραμμάρια νωπή μαγιά
200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
6 λουκάνικα τ. Τζουμαγιάς Μουτεβελής
10 γραμμάρια αλάτι

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ προσθέτετε το αλεύρι ζυμωτό, το κανονικό και το νερό και ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο για 7 λεπτά.Στο μπολ του μίξερ προσθέτετε το αλεύρι ζυμωτό, το κανονικό και το νερό και ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο για 7 λεπτά.Η θερμοκρασία των αλευριών, του χώρου και του νερού θα πρέπει αθροιστικά να φτάνει τους 65ο κελσίου.Οπότε μετράτε την θερμοκρασία των αλευριών και του χώρου και ανάλογα ρυθμίζετε την θερμοκρασία του νερού έτσι ώστε να το άθροισμα να φτάσει τους 65ο κελσίου. Αφήνετε το ψωμί να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και μετά προσθέτετε την μαγιά και ζυμώνετε για άλλα 5 λεπτά.Συνεχίζετε προσθέτοντας το αλάτι μαζί με την τριμμένη γραβιέρα και ζυμώνετε για άλλα 2 λεπτά.Χωρίζετε την ζύμη σε δύο μέρη και τα πλάθετε δίνοντας τους μία μακρόστενη μορφή τοποθετώντας από 3 λουκάνικα σε κάθε ζυμάρι.Αφήνετε τα ζυμάρια να φουσκώσουν, σκεπασμένα και όταν είναι έτοιμα κάνετε με ένα ξυράφι 4-5 διαγώνιες τομές στην πάνω μεριά του ζυμαριού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο κελσίου για 45-50 λεπτά..

×