Υλικά
Για 4 άτομα
250 γραμμάρια γάλα πλήρες
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
50 γραμμάρια ζάχαρη
6 κρόκοι αυγού
50 γραμμάρια μέλι πορτοκαλιάς
3 σταγόνες άρωμα λεβάντας
30 γραμμάρια καβουρδισμένο σουσάμι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την ζάχαρη και τους κρόκους και με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος με το μέλι πορτοκαλιάς, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί το μέλι..
Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε σιγά-σιγά το μείγμα του γάλακτος στα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ψηθεί το αυγό.
Μόλις ενωθούν τα δύο μείγματα, τα τοποθετείτε πάλι στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84-85ºC αποσύρετε την κρέμα από την φωτιά και την αδειάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το άρωμα λεβάντας, σκεπάζετε την κρέμα με μία μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, και την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετείτε την κρέμα σε μία μηχανή παγωτού για περίπου 40-50 λεπτά ή την τοποθετείτε σε ένα μπολ στην κατάψυξη και ανακατεύετε έντονα με ένα σύρμα κάθε 15 λεπτά για 5-6 φορές.