Σπιτική λαγάνα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    60'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

700 γραμμάρια Ηπειρώτικα Ζυμώματα Bread You Love Αλλατίνη
10 γραμμάρια αλάτι
25 γραμμάρια ζάχαρη
20 γραμμάρια ελαιόλαδο
60 γραμμάρια ταχίνι
10 γραμμάρια ξηρή μαγιά Αλλατίνη
450 γραμμάρια χλιαρό νερό
Σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ταχίνι και την ξηρή μαγιά και ξεκινάμε το ζύμωμα, με τον γάντζο, προσθέτοντας σιγά-σιγά το χλιαρό νερό.
Zυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική και σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αν χρειαστεί, μέχρι να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι ή ελάχιστο νερό.
Αποσύρουμε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την τοποθετούμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, την χωρίζουμε στην μέση, ανοίγουμε 2 λαγάνες, πάχους περίπου 2 εκ., τις τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, και τις αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά, σε ζεστό μέρος, να φουσκώσουν.
Όταν οι λαγάνες φουσκώσουν, τις πιέζουμε με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να έχουν τις χαρακτηριστικές δαχτυλιές, τις αλείφουμε με νερό, με την βοήθεια ενός πινέλου και τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε τις λαγάνες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, πάνω-κάτω αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά.
Βγάζουμε τις λαγάνες από το φούρνο, τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟ

×