Υλικά
Για 4 άτομα
2 λουκάνικα με πράσο
2 λουκάνικα πικάντικα
3 πράσινες πιπεριές κέρατο
1 πράσινη πιπεριά
2 πιπεριές Φλωρίνης
½ καυτερή πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
4 κουταλιές κέτσαπ με βαλσαμικό ξύδι Kalamata Papadimitriou
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
400 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
400 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
2 κλωναράκια θυμάρι
200 γραμμάρια μανούρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μικρές μπουκιές, χοντροκόβετε τα κρεμμύδια, ψιλοκόβετε το σκόρδο μαζί με την ½ καυτερή πιπεριά και τα λουκάνικα σε διαγώνιες φέτες πάχους ½ εκατοστού.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα λουκάνικα μέχρι να βγάλουν τα λιπαρά τους και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Όταν τα λουκάνικα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, αφήνοντας μέσα τα λιπαρά τους και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις πιπεριές μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με τριμμένη τομάτα, την τομάτα κονκασέ, την κέτσαπ με βαλσαμικό ξύδι και ανακατεύετε καλά.
Χαμηλώνετε την φωτιά, αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτετε τα σοταρισμένα λουκάνικα συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε το φρέσκο θυμάρι μαζί με το μανούρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.