Υλικά
Για 4 άτομα
2 λουκάνικα με πράσο Μουτεβελής
2 λουκάνικα μερακλίδικα καυτερά Μουτεβελής
3 πράσινες πιπεριές κέρατο
1 πράσινη πιπεριά
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
3 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
400 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
2 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μικρές μπουκιές, χοντροκόβετε τα κρεμμύδια, ψιλοκόβετε το σκόρδο και τα λουκάνικα σε διαγώνιες φέτες πάχους ½ εκατοστού.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα λουκάνικα μέχρι να βγάλουν τα λιπαρά τους και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Όταν τα λουκάνικα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, αφήνοντας μέσα τα λιπαρά τους και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις πιπεριές μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με την τομάτα κονκασέ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Χαμηλώνετε την φωτιά, αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτετε τα σοταρισμένα λουκάνικα συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε το φρέσκο θυμάρι, αφήνετε το σπετσοφάι να πάρει άλλες 2-3 βράσεις και το αποσύρετε απ την φωτιά.