Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο Φρεσκούλης
3 λουκάνικα με μανούρι και ελιά Μουτεβελής
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
100 ml λευκό κρασί
250 γραμμάρια μακρύκοκκο ρύζι 10’
800 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα με μανούρι και ελιά σε διαγώνιες φέτες πάχους ½ εκ.
Στο ίδιο ξύλο κοπής ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το λουκάνικο για 2-3 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του, το αποσύρετε από το τηγάνι το οποίο ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο για 2-3 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε το ρύζι, σοτάρετε για λιγότερο από 1 λεπτό, σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε σιγά-σιγά τον ζωμό λαχανικών μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε το σπανάκι σε δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτετε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει το σπανακόρυζο.
Όταν το σπανακόρυζο είναι έτοιμο, προσθέτετε το σοταρισμένο λουκάνικο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.