Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο με τυριά σε πυρέξ

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

1½ κιλό σπανάκι
1 κόκκινο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές αλεύρι
180 γραμμάρια γάλα
180 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
300 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
175 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
150 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας Arla
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
1 αυγό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να μελώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε το σπανάκι σε δόσεις και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί όλο το σπανάκι.
Όταν το σπανάκι έχει μαραθεί, πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά, προσθέτετε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε τα τυριά μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το αυγό και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΣΠΑΝΑΚΙ

×