Spaghettoni με peperonata και κρέμα ρικότα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    14-16'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια spaghettoni No7 Barilla
Για την peperonata:
2 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
400 γραμμάρια σάλτσα Pomodoro Barilla
1 κουταλιά λευκό ξύδι
1 κουταλιά ζάχαρη
150 ml ζωμό λαχανικών
Για την κρέμα ρικότα:
200 γραμμάρια ρικότα
50 γραμμάρια γιαούρτι
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις κόκκινες πιπεριές και τις κίτρινες πιπεριές σε κυβάκια, τις σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν και να ξεκινήσουν να παίρνουν ένα ελαφρύ χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πασπαλίζετε με την ζάχαρη, περιχύνετε με το ξύδι, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε την σάλτσα Pomodoro και των ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σάλτσα να σιγομαγειρευτεί μέχρι να δέσει.
Όση ώρα μαγειρεύετε η σάλτσα, τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα spaghettoni μέχρι να είναι al dente.
Όταν τα spaghettoni είναι έτοιμα τα σουρώνετε, τα τοποθετείτε πάλι στην κατσαρόλα, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα ρικότα, την ρικότα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα τα spaghettoni, από πάνω την peperonata και τέλος 2-3 κουταλάκια από την κρέμα ρικότα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

×