Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια spaghettoni No7 Barilla
400 γραμμάρια σάλτσα τομάτας Basilico Barilla
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
250 γραμμάρια τοματίνια
200 γραμμάρια πεκορίνο
200 γραμμάρια παρμεζάνα
Για τα κεφτεδάκια:
400 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές μαϊντανό
2 φέτες χωριάτικο ψωμί
200 ml λευκό κρασί
1 αυγό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ τοποθετείτε το μπαγιάτικο ψωμί, προσθέτετε το λευκό κρασί, συμπληρώνετε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το ψωμί και το αφήνετε να μουλιάσει.
Όση ώρα μουλιάζει το ψωμί σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το μαϊντανό.
Όταν το ψωμί είναι έτοιμο, το στραγγίζετε καλά και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ με τον αρνίσιο κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν και πλάθετε μικρά κεφτεδάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα αρνίσια κεφτεδάκια για 2-3 λεπτά να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα περιμετρικά.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και βράζετε τα spaghettoni No7 δύο λεπτά λιγότερο από το αναγραφόμενο χρόνο βρασμού.
Όση ώρα βράζουν τα spaghettoni σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, τρίβετε το καρότο στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το καρότο και τα τοματίνια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την σάλτσα Basilico και την αφήνετε να βράσει για 2-3 λεπτά.
Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ τα spaghettoni, μαζί με την σάλτσα και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος κάνετε 2 στρώσεις με τα spaghettoni και τα κεφτεδάκια, πασπαλίζετε από πάνω με το πεκορίνο και την παρμεζάνα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 14-16 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ωραίο χρώμα.