Υλικά
Για 4 άτομα
250 γραμμάρια spaghettini Barilla
400 γραμμάρια μικρές αχιβάδες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
70 ml τσίπουρο
70 ml νερό
Ξύσμα από 1 λάιμ
100 γραμμάρια pesto Genovese Barilla
Για τα τραγανά breadcrumbs:
180 γραμμάρια χωριάτικο ψωμί τριμμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα τραγανά breadcrumbs τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το χωριάτικο ψωμί μέχρι να απορροφήσει τα λιπαρά και να γίνει τραγανό, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα spaghettini μέχρι να είναι al dente.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε ελαφρώς το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, προσθέτετε τις vongole και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνετε με το τσίπουρο, βάζετε φωτιά να φύγει το αλκοόλ, προσθέτετε το νερό σκεπάζετε την σοτέζα και αφήνετε τις vongole να μαγειρευτούν και να ανοίξουν.
Μόλις οι vongole ανοίξουν, τις αποσύρετε από την σοτέζα με μία τρυπητή κουτάλα, αφήνοντας μέσα στην σοτέζα τα υγρά τους.
Τοποθετείτε τα spaghettini στην σοτέζα, μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, το pesto Genovese και το ξύσμα λάιμ και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.

