Spaghetti με κιμά σόγιας και λιαστές τομάτες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    18-20'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια spaghetti No5 Barilla
200 γραμμάρια κιμά σόγιας
600 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
150 γραμμάρια λιαστές τομάτες
2 κουταλιές κάπαρη
80 ml γλυκό κόκκινο κρασί
400 γραμμάρια σάλτσα napoletana Barilla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και βράζετε τον κιμά σόγιας για 10 λεπτά.
Όταν ο κιμάς σόγιας είναι έτοιμος, τον σουρώνετε, τον ξεπλένετε με άφθονο και τον στύβετε πολύ καλά με τα χέρια σας.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις λιαστές τομάτες σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με την κάπαρη και τις λιαστές τομάτες για 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε τον κιμά σόγιας συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί και το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτετε την σάλτσα napoletana, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί μέχρι να δέσει.
Όση ώρα βράζει ο κιμάς, τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά βράζετε τα spaghetti No5 μέχρι να είναι al dente
Όταν τα σπαγγέτι είναι έτοιμα, τα σουρώνετε, τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, τα περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε τα spaghetti σε μεγάλα, βαθιά, ατομικά πιάτα με τον κιμά σόγια από πάνω, λίγο ελαιόλαδο από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

VEGAN

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

ΣΟΓΙΑ

×