Spaghetti με φινόκιο, σολομό και pesto Limone

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    9-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια spaghetti No5 Barilla
4 φιλέτα σολομού 150 γραμμάριων
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φινόκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές κάπαρη
80 ml λευκό κρασί
1 συσκευασία pesto Limone Barilla
2 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φινόκια στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα spaghetti No5 μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα spaghetti τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ψήνετε τα φιλέτα σολομού στο τηγάνι, τοποθετώντας τα πρώτα με το δέρμα προς τα κάτω και μετά τα γυρνάτε, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το φινόκιο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την κάπαρη για 2-3 λεπτά.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε το pesto Limone μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν τα spaghetti και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε τα spaghetti, ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα spaghetti μαζί με το φιλέτο σολομού από πάνω διάσπαρτα τις φέτες ραπανάκι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

COMFORT FOOD

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΕΛΑΦΡΥ

×